Vitale

Každý z lidí potřebuje být finančně zabezpečený. Kdo se tím totiž pochlubit nemůže, tomu není ani trochu co závidět, ten je v hodně složitém postavení.

Chraňte svůj mobilní telefon


Ochrana vašeho mobilu podle mě nespočívá jenom v ochraně fyzického stavu mobilu, ale také jeho dat. Vždyť mobil v dnešní době představuje zařízení, kde máme uchovány naše nejcennější informace. Dodržováním tipů které máme můžete předejít nepříjemným situacím, jako je poškozená telefonu, ztráta dat nebo krádež a zneužití vaší identity.

Ochranný obal

Kryt na mobil je něco, bez čeho se neobejdete. Můžeme být na naše zařízení sebevíce opatrní, ale může se nám snadno stát, že nám mobil vyklouzne z ruky a spadne. Pro takové účely pomůže ochranný obal nebo kryt mobilu. Ty se vyrábí v nejrůznějších designech a provedení, od krytu na iphone 7 až po nejnovější modely Samsung.

mobil

Ochranné sklo

Stejná situace platí o ohledně ochranného skla. U většiny telefonů vyjde výměna skla na více peněz, než aktuální hodnota celého mobilu. Přitom vám pomůže jen jednoduché ochranné sklo, které chrání váš displej před rozbitím či poškrábáním.

Silné heslo

Přístup do mobilu je obvykle chráněn pomocí hesla, rozpoznání obličeje nebo otisku prstu. Poslední dva jsou spolehlivé, jelikož se do mobilu dostanete jen vy. Pokud však volíte heslo, dbejte na to, aby bylo co nejvíce silné, ideálně složením písmen, číslic a speciálních znaků.

Antivirové aplikace

Nejenom počítač či notebook, i mobil by měl mít dostatečnou antivirovou ochranu. Aplikací s antivirovým softwarem je dnes celá řada. Tyto aplikace vám pomáhají odhalit hrozby virů, které mohou vážně poškodit váš mobilní telefon či ohrozit vaše soukromí.

mobil

Stahování aplikací

Stahování neznámých aplikací někde z webových prohlížečů není dobrý nápad. Při stahování používejte výhradně Google Play nebo Apple App Store, kde máte jistotu, že jsou aplikace nezávadné a poskytovány oficiálním distributorem.

Zálohujte

Dnes jsme zvyklí nosit v mobilu ohromné množství dat. Nezapomeňte je ale zálohovat. Stačí okamžik a o všechno přijdete. Můžete používat paměťové karty, nebo dnes již moderní cloudové uložiště, například Google Drive.

Chraňte svůj mobilní telefon
Přesunout se na začátek