Vitale

Každý z lidí potřebuje být finančně zabezpečený. Kdo se tím totiž pochlubit nemůže, tomu není ani trochu co závidět, ten je v hodně složitém postavení.

Pro úspěšný prodej nemovitosti


Většina lidí se během svého života snaží získat alespoň nějaký majetek. Majetek člověka tvoří aktiva a dokonce i pasiva, takže pokud vás někdy bude čekat dědické řízení, je možné že zdědíte nejen peníze, ale i dluhy, které budete muset jako dědic uhradit věřitelům. Většinou jde o menší dluhy, ale jsou i případy, kdy si lidé vezmou větší úvěr třeba na auto, ale nepojistí se pro případ smrti. A vy jako dědic pak stojíte před otázkou, zda bude lepší dědictví přijmout a nebo odmítnout. Většina lidí chce během života nashromáždit co nejvíce financí, drahých věcí a hlavně alespoň jednu nemovitost. A právě ta může být někdy danajským darem.

starý dům

Dědění nemovitosti má svoje specifika. Často se setkáváme s tím, že nemovitost je rozdělená na podíly, a každý podíl může mít jiného majitele. To je nejhorší možná varianta, kvůli které dochází k ničen lidských životů. Jednotlivé podíly skupují spekulanti, kteří se za používání technik na hraně zákona snaží zbývající majitele vystěhovat, a nebo jim odprodat podíl za šíleně velkou sumu. Někteří jedinci si z toho udělali poměrně výnosný byznys, který bohužel zákonu neodporuje.

peníze dolary

Jestli zdědíte celou nemovitost nebo její část, budete stát před otázkou, zda si nemovitost ponechat a nebo ji raději prodat. Záleží na tom, jestli ji potřebujete pro sebe nebo třeba pro své děti. Jestli je to třeba starší dům, který určitě nechcete, budete ho muset prodat. A pak vyvstává otázka, zda budete schopní jej prodat osobně a nebo zda bude potřeba využít služeb nějaké kvalitní realitní kanceláře. U každého prodeje by mělo být součástí nabídky focení nemovitostí, díky kterému si případní zájemci mohou jakoukoliv nemovitost prohlédnout na fotografiích, které bývají součástí inzerátu. Snažte se nemovitost nafotit podrobně, aby si o jejím stavu mohl udělat obrázek každý sám.

Pro úspěšný prodej nemovitosti
Přesunout se na začátek